8 Sebab Kenapa Graduan Pilih Pemasaran Affiliate

pemasaran affiliate

 

Pemasaran affiliate ialah memasarkan produk orang lain dan sekiranya pembeli melakukan pembelian melalui link affiliate anda, anda akan dibayar komisen jualan oleh pemilik produk.

Continue Reading

Aku Gagal Exam Penolong Pegawai Tadbir

penolong pegawai tadbir

Tak lama lagi SPA akan adakan peperiksaan penolong pegawai tadbir secara online. Dengar cerita ramai yang dipanggil untuk exam tersebut. Aku pun salah seorang dari mereka.

Continue reading...

23 Sebab Mengapa Calon Gagal Exam PTD

exam PTD

Sebab-sebab ini dikumpulkan sekali untuk ketiga-tiga peringkat tapisan PTD iaitu Exam PTD Online, PTD Assessment Center (Pre-PAC) dan temuduga PTD. 1. Tidak Tahu Bagaimana Ini merupakan masalah yang pokok. Anda mungkin pernah mendengar tentang PTD dan kegemilangannya, tapi tidak tahu bagaimana nak memohon untuk menjadi pegawai PTD. Anda jugak tidak tahu apa kelayakan yang diperlukan […]

Continue reading...

Bagaimana Untuk Kenal Pasti Scam?

kenal pasti scam

Salah satu sebab mengapa ramai orang terjerumus dalam scam adalah kerana mereka tidak dapat kenal pasti scam.

Continue reading...

Soalan Sebenar Temuduga Kerajaan

soalan temuduga

Kami kumpulkan soalan soalan  sebenar temuduga yang pernah ditanya oleh penemuduga sebelum ini khas untuk jawatan kerajaan. Pastikan anda baca dan faham semua soalan. Ia bukan hanya soalan tetapi disertakan dengan contoh jawapan sebagai rujukan.

Continue reading...

15 Sebab Gagal Temuduga

sebab gagal temuduga

Menghadiri temuduga bukan satu perkara yang mudah. Ada banyak sebab kenapa kita gagal temuduga dan saya ingin kongsi 15 sebab yang perlu anda tahu.

Continue reading...

Apa Itu Calon Simpanan Lantikan

Keputusan temuduga SPA dan keluar. Tapi status yang ditunjukkan adalah sebagai calon simpanan lantikan sahaja. Mungkin ada di antara kita yang musykil dengan status tersebut. Di sini saya kupas sedikit perkara ini.

Continue reading...

Lebih 36,000 Pekerja Diberhentikan Kerja Pada Tahun 2015

diberhentikan kerja

Dianggarkan kira-kira 36,570 pekerja diberhentikan kerja tahun lalu dengan 16,789 daripadanya melalui pembuangan dan 19,781 orang lagi menerusi Skim Pemberhentian Sukarela (VSS).

Continue reading...

30 Soalan Penting Temuduga Separa Perubatan

temuduga separa perubatan

Keputusan peperiksaan online Separa Perubatan sudah diumumkan oleh SPA beberapa hari yang lepas. Calon-calon yang sudah berjaya melepasi tapisan pertama perlu membuat persediaan untuk menghadapi tapisan kedua iaitu temuduga Separa Perubatan.

Continue reading...

Halangan Utama Tukar Pekerjaan

pekerjaan

Kajian Trend Bakat 2016 mendapati sebanyak 44 peratus rakyat Malaysia tukar pekerjaan disebabkan tidak mengetahui kerja yang dilakukan dan tidak jelas dengan kehendak majikan. Ini dikeluarkan oleh rangkaian profesional terbesar dunia, LinkedIn.

Continue reading...

Temuduga Penolong Pegawai Siasatan

penolong pegawai siasatan

Sebagai seorang Penolong Pegawai Siasatan Gred P29, anda perlu tahu beberapa maklumat yang mungkin ditanya semasa temuduga nanti. Anda boleh rujuk contoh soalan temuduga di bawah sebagai persediaan. 1. Sebutkan 3 bahagian utama yang terdapat dalam Sektor Pencegahan. 2. Apa yang boleh anda huraikan tentang Bahagian Pemeriksaan dan Perundingan? 3. Bahagian Pengurusan Integriti Agensi mempunyai […]

Continue reading...

PELUANG KERJA KERAJAAN!

KAMI INGIN KONGSI INFO PERCUMA PELUANG KERJA KERAJAAN. KAMI TELAH BANTU LEBIH 68,000 PENCARI KERJA SEJAK TAHUN 2009!

DAFTAR SEKARANG DAN KAMI AKAN HANTAR MAKLUMAT TERUS KE EMAIL ANDA 

Pendaftaran Berjaya. Semak Email Anda Untuk Sahkan Pendaftaran